Pages

04 February 2010

Orang Dah Bagi Warning.....


Sakit perut plak mase nak turun hantar bini aku gi keje tadi..so..macam biase benda2 macam neh mane boleh tunggu...teruskan setel..lepas setel..aku turun bawah sambil tgk bini aku baru saja panaskan enjin kete..sambil keluar dari lift aku usha dulu orang2 kut2 ade yang boleh ditegur sapa ne...maklumlah duk aprtment kerajaan..aku keje private..bini aku yang keje kerajaan..

masuk dalam kereta....tunggu lama sket pasang radio select cahnnel mane sesuai..tapi skang neh susah pulak nak pilih radio mana. semenjak Haling Otmang jooin Suria FM neh..biasa Sinar FM lah aku dengar..sebab banyak cerita pasal kahwen nikah semua tunang itu ini la..

nak jadikan ceritanya..yang berkenaan dengan tajuk diatas tuh....kereta2 yang paking kat bawah tuh...hari nih dah kena clamp mana yang paking tak masuk kotak tuh..paking kat tepi tiang..seblah lif..dah kene clamp ngan pihak berkuasa putrajaya..BPH aku rasa kalo tak salah aku..
ihsan cik google

parking lot kat area rumah aku neh punyalah banyak..kalo nak pasang kanopi buat sure heboh mesti boleh 8 kanopi neh..tapi biasalah..bukan berbumbungla....alah..dah balik pon lambat paking berbumbung semua dah habislah..dah lama BPH bagi pekeliling tentang peraturan parking neh..tapi biasalh diaorang..ade yang tak dapat pekeliling tuh..ade yang dapat lepas tuh cakap besar..ade yang datang menumpang sini..camtuhlah...

yang sebenar2 nya aku semak tgk kete pakingg tak ikut kotak neh..sepanjang aku duk sini sekali 2 jer aku paking tak masuk kotak neh..lain2 tuh..kalo tak sempat aku paking luar jer..panas hujan berembun sekali sekala..ape ade hall...tadi adelah 4 biji kereta level bawah sekali kena clamp...

kesalahan pertama RM50...
kesalahan kedua RM100...
kesalahan kali ketiga - surat keluar kuarters..

aku tak sangup..baek aku parking kat luar jer..

aku berpesan pada diri aku sendiri dan jugak orang lain...parking lah dalam kotak ..sekian..

1 kompelen:

kk said...

oh parking lah "dalam" rumah..lagi best

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails