Pages

15 March 2011

Perth Masa Balik Baru2 ni

Lepas habis job pagi itu hari terus kene demob pada tengahari cam tuh naik chopper 10 minti ke aiport karatha..tunggu lagi 2 jam naik flight plak 2 jam lagi ke perth. chartered satu flight terus..sampailah ke perth terus ke ibis hotel.

malam tuh jalan2 cari kebab nak makan..rupenye ade festival makanan lebanon ke hape kat dataran comenwealth bank tuh..baik makan kat situ.tapi dah makan..pi pusing jer..kirea kebab lamb seunit 9 dollar..kire2 27 ringgit la..bulihla kenyang giler..


esok pusing2 bandar Perth lagi untuk plan perjalanan kali ini walopon sudah di plan semenjak 4 minggu lepas..masa nih kat train Perth station.


pusing2 lagi sekitar badar Perth tu jumpa satu lorong London apebenda tah..syok lah jugak bahagian ambik gambor..kalu nk shoping..tunggu aussie rate masuk dulu..kalo ade..hahaha


nih dia keadaan untuk tempat tidur hari kedua..backpacker lodge..globe backpacker kat belakang Ibis Hotel.satu malam 29 dollar..tapi kalo stay 6 hari dia jadi satu malam 17 dollar..hari ketujuh free..geng2 ni duks atu malam je..esok nk chow..letak bag terus gi pikir camne nk pergi whiteman park.

ni plak gambar depan backpakers lodge tu..depan oklah sket..dalam...stendet ah..hahaha..cam haaaaa


salah satu kedai kebab yang geng2 nih melahap..bulihlah..pagi petang kebab..tapi skali makan JIDA makana turki kat freemantle..bulih sedap jugok..



whiteman park..sampai jugak ke WHiteman Park..ttanya info tranportation kat Perth station tuh dia kata ambik train to Midland stop kat Bassedean lepas tuh ambik bas 955 terus sampai depan whiteman park..cara lagi jimat..beli tiket train and bus untuk satu hari sebanyak 9 dollar untuk 2 orang sebab foreigner..kalo aussie sendiri 4 orang..so untuk 9 dollar tuh..boleh naik train ke bas ke sebanyak mana pon untuk satu hari tu..


depan Caversham Wildlife Park..tempat nk sentuh kengeroo ngan koala ke wombat ke..sini laa..


tujuan paling utama adalah KOALA..dapat sentuh koala nih kire mission accomplished laa..ngan kengeroo sekor lagi...


ni pon lagi satu mission accompliseh sebab dapat bagi makan kengeroo..bulih laaa..


kawanan kanggeru tengah santai2..nampak sangat boring orang rama selalau datang...ish2.


esoknye sebelum flight kul 4 .30 tuh pergi fremantle untuk shoping survioer sket tapi sket2 jelah..hahaha.


so untuk trip job kali ini..banyak objecktif yang tercapai..urra2 ada mengatakan bulan 7 nanti ade job lagi kat sini...ura2 laa...




0 kompelen:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails